DISTRIBUIȚI
Journaltime

Azerbaidjanul a acuzat miercuri că a fost deschis focul asupra unui automobil de serviciu al ambasadei sale din Washington, iar din acest motiv guvernul de la Baku l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al SUA în această ţară pentru a-i transmite îngrijorarea autorităţilor azere din cauza acestui incident, transmite EFE, potrivit agerpres.

”În noaptea de 10 spre 11 octombrie a fost deschis focul asupra unui automobil de serviciu al Ambasadei Republicii Azerbaidjan la Washington”, a informat Ministerul de Externe azer într-un comunicat.


Citește și: Ruşii fug de încorporare inclusiv cu iahturi spre Coreea de Sud – Black News

Misiunea diplomatică azeră a informat imediat agenţiile americane relevante cu privire la incident şi au fost predate imagini înregistrate de camera de supraveghere, potrivit comunicatului citat.

Baku a menţionat totodată că, miercuri, însărcinatul cu afaceri al SUA în Azerbaidjan a fost invitat la sediul MAE, unde ”i-au fost comunicate gravele preocupări şi nemulţumirea faţă de această situaţie” din partea Azerbaidjanului.

Citeşte şi: Biden despre Putin: ‘A făcut un calcul greşit în Ucraina!’ – Black News

Totodată, însărcinatului cu afaceri al SUA ”i-a fost prezentată solicitarea de a garanta securitatea misiunii diplomatice a Azerbaidjanului”, a mai informat MAE azer.

Autorităţile de la Baku au susţinut că există ”un model sistematic de atacuri împotriva misiunilor diplomatice ale Azerbaidjanului din partea membrilor radicali ai comunităţilor armene din alte ţări, inclusiv atacuri şi acte de vandalism comise împotriva ambasadelor noastre la Washington, Paris, Beirut şi în alte oraşe”.