DISTRIBUIȚI
UNDATED ? MAY 27: In this Centers for Disease Control and Prevention handout graphic, symptoms of one of the first known cases of the monkeypox virus are shown on a patient?s hand May 27, 2003. The CDC said the viral disease monkeypox, thought to be spread by prairie dogs, has been detected in the Americas for the first time with about 20 cases reported in Wisconsin, Illinois, and Indiana. (Photo Courtesy of CDC/Getty Images)

CAZURILE de ‘variolă a maimuței’ s-au dublat în Marea Britanie, iar șefii din sănătate urmează să anunțe încă 11 infecții mai târziu astăzi, relatează presa din Regatul Unit.

La începutul acestei săptămâni, a fost confirmat că cei mai recenti britanici infectați locuiesc în Londra și în sud-estul ţării.

Citeşte şi: Medvedev critică sancţiunile NEBUNEŞTI dictate de Occident împotriva Rusiei – Black News


Totalul oficial al cazurilor este în prezent de nouă, dar The Times a raportat că medicii vor dezvălui astăzi că au fost identificate alte 11 infecții.

Se crede că guvernul acceptă deja ideea că în zilele următoare vor fi depistate și mai multe cazuri.

Două noi infecții, care au fost detectate ieri, au fost depistate în Marea Britanie.

Niciunul dintre pacienți nu a avut legături de călătorie către țări în care virusul este într-un stadiu endemic.

Deși variola maimuței nu este considerată o infecție cu transmitere sexuală, ea poate fi transmisă între contacţi şi prin sex.

Dr Susan Hopkins, consilier medical șef la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), a declarat că medicii îi îndeamnă în special pe bărbații homosexuali și bisexuali să fie conștienți de orice erupții sau leziuni neobișnuite și să contacteze fără întârziere un serviciu de sănătate sexuală dacă au îngrijorări.

Ea a adăugat că răspândirea în țările din Europa confirmă îngrijorarea că ar putea exista o răspândire în comunități.

Ca urmare a răspândirii, experții au îndemnat oamenii să fie conștienți de semne, iar miniștrii au comandat, de asemenea, mai multe stocuri de vaccinuri care sunt oferite în prezent populaţiei.

În timp ce experții au spus că riscul general rămâne scăzut, Sajid Javid a ordonat UKHSA să adopte o abordare cât mai sigură și să asigure încă 20.000 de doze de vaccin.

Secretarul pentru Sănătate a asigurat anterior 5.000 de flacoane cu seruri împotriva variolei maimuței anul trecut pentru a se asigura că Marea Britanie este pregătită.

O sursă de la Whitehall a declarat: „Sajid a direcționat achiziționarea vaccinului relevant cu luni în urmă, ca măsură de precauție, dar ne asigurăm că suntem mai departe de curbă, luând măsuri decisive pentru a asigura și mai mult vaccin.

„Nu suntem prea îngrijorați în acest moment, dar vom urmări cu atenție situația. Este mai bine să fim siguri decât să ne pară rău.”

Medicii au îndemnat oamenii să fie atenți la primele simptome, care pot include febră, dureri de cap, umflături pe piele, dureri, frisoane și epuizare.

Se poate dezvolta o erupție cutanată, care începe adesea pe față, care apoi se extinde în alte părți ale corpului, inclusiv pe organele genitale.

Profesorul Kevin Fenton, directorul de Sănătate Publică al Londrei a spus: „În acest moment, cerem tuturor să fie conștienți de semnele și simptomele care includ erupții cutanate în jurul gurii, precum și în jurul zonei genitale.

„Le cerem asta în special bărbaților homosexuali și bisexuali, printre care am observat o proporție din ce în ce mai mare de cazuri, să fie atenţi la apariţia pe corp a variolei maimuței”.

Variola maimuței este de obicei asociată cu călătoriile în Africa de Vest.

Citește și: Canada INTERZICE tehnologia 5G a chinezilor de la Huawei şi ZTE – Black News

Dar în prezent există focare în Marea Britanie, Portugalia, Spania și Statele Unite.

Boala este de obicei ușoară și majoritatea oamenilor se recuperează în două până la patru săptămâni.

NHS anunţă că, de obicei, va trebui să fiți într-un spital specializat, astfel încât infecția să nu se răspândească și simptomele pacientului să poată fi tratate.