DISTRIBUIȚI

Cel puţin 89 de persoane, dintre care 17 copii, au fost testate pozitiv pentru virusul Zika într-un val de cazuri noi în oraşul indian Kanpur, a anunţat luni departamentul sanitar local, informează Reuters, potrivit agerpres.

Descoperit pentru prima dată în 1947, răspândirea Zika, un virus transmis de ţânţari, a atins proporţii epidemice în Brazilia în 2015, când mii de bebeluşi s-au născut cu microcefalie, o tulburare din cauza căreia nou-născuţii au capul anormal de mic şi creierul subdezvoltat.


Citeşte şi: Un miliardar încearcă să construiască un cămin studenţesc în mare parte FĂRĂ ferestre într-un „experiment social și psihologic”

”A existat o creştere a numărului de cazuri de virus Zika, iar departamentul sanitar a format mai multe echipe pentru a limita răspândirea”, a declarat pentru Reuters dr. Nepal Singh, medic-şef în cadrul districtului Kanpur, situat în cel mai populat stat din India, Uttar Pradesh.

”O femeie este însărcinată şi îi acordăm atenţie specială”, a precizat medicul.

În ultimii ani au fost raportate cazuri în mai multe state indiene, deşi Amit Mohan Prasad, cel mai înalt oficial guvernamental din domeniul sanitar din Uttar Pradesh, a declarat pentru Reuters că acesta este primul focar din stat.

Primul caz de Zika din oraşul industrial Kanpur a fost detectat pe 23 octombrie, iar numărul cazurilor a crescut în cursul săptămânii trecute.

Citeşte şi: Numărul de noi infectări atinge un nivel record în Germania – Black News

”Oamenii sunt testaţi pozitiv pentru că realizăm o urmărire foarte agresivă a contactelor”, a spus Prasad.

Autorităţile realizează operaţiuni de monitorizare sporită a focarului şi de eliminare a zonelor de reproducere a ţânţarilor care transmit virusul, a spus Singh.