DISTRIBUIȚI
Reuters

La bordul portavionului HMS Queen Elizabeth, nava amiral a marinei britanice, a fost confirmat un focar de contaminări cu COVID-19, relatează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Portavionul – care a efectuat până în prezent un sfert din cele 28 de săptămâni ale misiunii sale în larg la conducerea unui grup aeronaval, din care fac parte un distrugător american şi 10 avioane F35-B ale infanteriei marine a SUA (U.S.Marine Corps) – se află în prezent în Oceanul Indian în cadrul unui turneu mondial în aproximativ 40 de ţări.


Citește și: Veneția INTERZICE navigarea marilor vase de croazieră

Un purtător de cuvânt al Royal Navy a indicat într-un comunicat că ‘în cadrul testelor de rutină, un număr mic de marinari din cadrul grupului aeronaval a primit rezultate pozitive la COVID-19’.

‘Întreg personalul detaşat în cadrul grupului aeronaval condus de Marea Britanie a primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, iar la bord există o serie de măsuri de limitare a răspândirii infecţiei, precum măştile, distanţarea socială şi urmărirea contacţilor’, a indicat acelaşi purtător de cuvânt.

Citește și: Joe Biden îi critică dur pe republicanii americani: ‘Este un atac împotriva democraţiei’

Potrivit BBC, numărul total al personalului echipajelor din componenţa acestui grup aeronaval este de 3.700.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, subliniase cu o zi în urmă că această desfăşurare este un exemplu al modului în care militarii britanici şi americani pot să acţioneze ‘în mod unitar’ împreună, potrivit dpa.