DISTRIBUIȚI
Anadolu Agency

Autorităţile belgiene au detectat un nou focar de contagieri cu coronavirus în rândul angajaţilor companiei Swisssport Cargo care oferă servicii la sol pe aeroportul din Liege (est) şi unde au fost diagnosticate 21 de cazuri pozitive dintr-un total de 200 de lucrători, relatează luni EFE, scrie agerpres.

Potrivit radioteleviziunii publice RTBF, angajaţii testaţi pozitiv au fost plasaţi în carantină iar instalaţiile companiei au fost dezinfectate.


Citește și : CEDO analizează trei cazuri legate de independența Curții Supreme din Polonia

Responsabilii aeroportului au fost informaţi „cu mai mult de o săptămână” în urmă despre acest nou focar de contagieri, despre care s-a anunţat public abia luni, a declarat Christian Delcourt, purtătorul de cuvânt al acestei baze aeriene dedicate în special transportului de mărfuri.

El a explicat că lipsa unor membri ai personalului companiei Swissport a impus devierea unor zboruri cargo spre alte aeroporturi, exprimându-şi totodată speranţa ca acest focar „să aibă un impact cât mai redus posibil”.

Angajaţii de la Swissport Cargo operează aproximativ 25 % din mărfurile care trec prin aeroportul din Liege, dedicat în special transporturilor de tip cargo, însă de pe care zboară şi avioane cu destinaţii comerciale pentru pasageri.

Citește și : Trump se întâlnește cu 19.000 de oameni într-o arenă ÎNCHISĂ din Oklahoma

Belgia a raportat în total 60.100 de cazuri de coronavirus de la debutul epidemiei în această ţară, cu o creştere de 71 noi cazuri în ultimele 24 de ore.

În total, 9.661 de persoane au murit în Belgia de COVID-19, cu 6 noi decese raportate duminică.