DISTRIBUIȚI

Compania aeriană low-cost Flydubai a lansat joi primele zboruri directe spre Tel Aviv, la două luni după normalizarea relaţiilor între Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Israel, sub egida SUA, informează AFP, potrivit agerpres.

Avionul a decolat joi dimineaţa de pe aeroportul internaţional din Dubai, unul dintre cele mai importante din lume.


Citește și: Trump l-a GRAȚIAT pe Michael Flynn

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va fi prezent la sosirea cursei aviatice pe aeroportul internaţional Ben Gurion, a anunţat pe Twitter purtătorul său de cuvânt pentru mass-media arabe, Ofir Gendelman.

Emiratele Arabe Unite au semnat în septembrie un acord negociat de SUA pentru oficializarea relaţiilor lor cu statul israelian, primul acord de acest tip încheiat de un stat arab din Golf.

Citește și: Joe Biden: Americanii nu vor accepta NERESPECTAREA rezultatelor la alegerile din SUA

Emiratele Arabe sunt a treia ţară arabă care şi-a normalizat relaţiile cu Israelul, după Egipt în 1979 şi Iordania în 1994, care au pus astfel capăt stării de război cu vecinul lor israelian. EAU au fost urmate la scurtă vreme de Bahrain.

Flydubai a anunţat la începutul lunii că va opera 14 zboruri pe săptămână între aeroportul internaţional Dubai şi aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.