DISTRIBUIȚI
SURFSIDE, FLORIDA - AUGUST 10: Florida Gov. Ron DeSantis speaks during an event to give out bonuses to first responders held at the Grand Beach Hotel Surfside on August 10, 2021 in Surfside, Florida. DeSantis gave out some of the $1,000 checks that the Florida state budget passed for both first responders and teachers across the state. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Statul Florida a obținut mii de tratamente cu anticorpi monoclonali de la o companie britanică după raționalizarea bruscă a dozelor dobândite la nivel federal de către administrația Biden.

Florida a contactat GlaxoSmithKline, companie producătoare de monoclonale, care nu au fost încă cumpărate de guvernul federal şi s-a ajuns la un acord cu privire la 3.000 de doze, a anunțat guvernatorul Ron DeSantis.


„Asta arată că nu vom lăsa nicio piatră neîntoarsă. Și, dacă există cineva care are nevoie de un tratament monoclonal cu anticorpi, vom lucra din greu pentru a-l primi ”, a declarat republicanul într-o conferință de presă la Tampa.

Administrația Biden a preluat controlul monoclonalilor în această lună, din cauza a ceea ce unii oficiali au descris ca fiind o penurie națională. Guvernul federal a cumpărat milioane de doze de la Eli Lilly și Regeneron. Singurul alt monoclonal autorizat pentru utilizare în Statele Unite este produs de la GlaxoSmithKline (GSK).

GSK, care nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii, a declarat anterior pentru The Epoch Times că tratamentul său a costat 2.100 USD pe doză, aproximativ la fel ca și competitorii săi, care primeau bani de la guvern.

Autoritățile de reglementare a medicamentelor au autorizat în mai tratamentul GSK, sotrovimab, pentru COVID-19 ușor până la moderat la pacienții cu vârsta de 12 ani.

Autoritățile de reglementare și oficialii statului afirmă că medicamentul și altele ca acesta ajută la menținerea oamenilor în afara spitalelor.

DeSantis a estimat că mii de oameni din Florida au reușit să evite să meargă la spital după ce s-au infectat cu COVID-19 sau au fost expuși unui caz pozitiv datorită acestor tratamente.

Dar, la fel ca alte state din întreaga țară, Florida se luptă cu o lipsă acută din cauza raționalizării bruşte decisă de administrația Biden.

Florida a anunțat săptămâna trecută că a luat legătura cu GSK. Oficialii din sănătate din alte state au declarat pentru The Epoch Times că nu explorează cumpărarea propriilor tratamente, unii sugerând că preţul mare a fost un factor.

La începutul acestei luni, facilităţile sanitare din Florida primeau peste 30.000 de doze. Fără să luăm în calcul spitalele. Toate aceste unităţi sanitare ar putea comanda direct oricât ar fi nevoie, iar guvernul federal asigură dozele gratuit.

Săptămâna aceasta, Florida este programată să primească mai puțin de 18.000, spun oficialii de stat.

„Mi-ar plăcea să văd pe cineva care ar putea beneficia cu adevărat de acest tratament și nu ar putea avea acces la el. Când știm că palmaresul a fost foarte, foarte pozitiv ”, a spus DeSantis.

El i-a dat exemplu pe cei care s-au bucurat de tratamentele monoclonale pentru recuperarea lor.

Betsy Palmer Bigler, fostă profesoară din comitatul Pascoe, a primit tratamentul cu anticorpi monoclonali de la Regeneron, la fel ca soțul și tatăl ei, după ce soțul ei a fost testat pozitiv la COVID-19.

„Cu siguranță simt că ne-a salvat probabil una sau toate cele trei vieți”, a spus ea.