DISTRIBUIȚI
bpr.berkeley.edu

Voturile vor fi renumărate în statul Florida, unde republicanii câştigaseră postul de senator la o diferenţă de doar 0,15%, potrivit News.ro .

Florida a decis renumărarea voturilor în alegerile pentru postul de guvernator al statului şi pentru un mandat de senator, în contextul acuzaţiilor reciproce de fraudă, relatează AFP.


Citește și : CENTENARUL ARMISTIŢIULUI – Peste 70 de lideri politici din întreaga lume se reunesc la Paris

La 18 ani după o renumărare rămasă celebră în alegerile prezidenţiale din anul 2000, Florida se găseşte din nou într-o situaţie electorală incertă.

Rezultatele renumărării vor fi cunoscute în 15 noiembrie.

În alegerile pentru postul de guvernator, ultimele rezultate oficiale publicate sâmbătă arătau că republicanul Ron DeSantis, susţinut de către preşedintele Donald Trump, îl devansase pe candidatul democrat Andrew Gillum, una dintre noile figuri ale opoziţiei, cu doar 33.684 de voturi în plus din cele 8,2 milioane, reprezentând 0,41%.

Citește și : Franța: Trump nu a participat la comemorarea militarilor americani ucişi în Primul Război Mondial din cauza ploii

Cursa între senatorul democrat Bill Nelson şi rivalul său republican Rick Scott, actual guvernator al Floridei, rămâne strânsă: avansul lui Scott era de 12.562 de voturi, reprezentând 0,15% (50,07% faţă de 49,92%).