DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice trebuie să fie consolidat, ca răspuns la politica agresivă a Rusiei, a afirmat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki, potrivit Reuters, conform agerpres.

”Flancul de est al NATO trebuie să fie consolidat pentru că, din păcate, politica agresivă a Rusiei nu a încetat”, a spus şeful guvernului polonez într-o conferinţă de presă, referindu-se la întâlnirea dintre preşedinţii american şi rus, Donald Trump şi Vladimir Putin, desfăşurată luni la Helsinki.


Citește și : Prima reacţie oficială a Londrei după întâlnirea dintre Putin şi Trump

”Această agresiune nu s-a diminuat în vreun fel. Preşedintele Trump trebuie să ajungă la aceeaşi concluzie”, a adăugat Morawiecki.

La summitul NATO din iulie 2016, organizat la Varşovia, liderii statelor aliate au decis desfăşurarea a patru batalioane multinaţionale în Polonia şi în cele trei state baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) pentru consolidarea flancului estic al Alianţei.

Citește și : Spania devine principala poartă de intrare a migranţilor în Europa

Batalionul din Polonia este alcătuit din militari americani, britanici şi români. Trupele sunt înlocuite periodic conform principiului rotaţiei, pentru a nu se încălca Actul fondator NATO-Rusia.