DISTRIBUIȚI
Getty Images

Kamala Harris, vicepreşedintele ales al SUA, va fi înlocuită în Senat de Alex Padilla, care va deveni astfel primul hispanic ce va reprezenta statul California în camera superioară a SUA, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Fiu al unor imigranţi mexicani, Alex Padilla, 47 de ani, a fost desemnat de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, care îl califică într-un comunicat drept „luptător pentru dreptul la vot şi visul american”.


Citeşte şi: Scandal de SPIONAJ între Rusia şi Columbia! Moscova şi Bogota expluzează diplomaţi

Numirea lui Padilla intervine după luni de lobby intens printre democraţii din California, stat unde minoritatea hispanică reprezintă 40% din populaţie, în vederea desemnării celui care o va înlocui pe viitoarea vicepreşedintă a SUA.

Crescut de un tată bucătar şi o mamă menajeră, Alex Padilla a crescut într-un cartier din Los Angeles afectat de violenţe între bande rivale. El a lucrat o perioadă ca inginer în domeniul informaticii la programe pentru sateliţi, înainte de a intra în politică la sfârşitul anilor 1990, într-un moment în care discursurile anti-imigraţie erau la ordinea zilei în California.

Citeşte şi: 962 de nemţi au fost răpuşi de coronavirus într-o singură zi