DISTRIBUIȚI
www.mdldiamonds.com

Fiul şi fratele miliardarului israelian Lev Leviev, un cunoscut magnat din industria diamantelor, se numără printre suspecţii care au fost arestaţi în Israel într-un caz de contrabandă cu aceste pietre preţioase, potrivit unor documente judiciare publicate marţi, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Cazul se concentrează pe compania deţinută de Lev Leviev, LLD Diamonds, lider mondial în domeniul producătorilor şi comercianţilor de diamante şlefuite. Poliţia locală a spus că se aşteaptă să opereze şi alte arestări, atât în Israel cât şi în străinătate.


Citește și : Brexit: Miniştrii cabinetul May au nevoie de mai mult timp pentru a examina mecanismul ‘plasei de siguranţă’

Zevulun – fiul lui Lev Leviev – şi fratele magnatului, Moshe, sunt acuzaţi de implicare în operaţiuni de contrabandă ce au permis intrarea ilegală în Israel a unor diamante în valoare totală de 300 de milioane de shekeli (80 de milioane de dolari) începând din 2010, potrivit stenogramei unei audieri judiciare ce a avut loc luni.

Israel este un hob mondial al industriei de tăiere şi şlefuire a diamantelor şi deţine una dintre cele mai mari burse de diamante din lume, al cărei sediu se află în oraşul Ramat Gan.

Avocaţii lui Zevulun Leviev au spus că acuzaţiile formulate împotriva clientului lor sunt „lipsite de fundament”, iar arestarea sa reprezintă o tactică „pentru a pune în mod ilegitim presiune pe tatăl lui”.

Avocatul lui Moshe Leviev a negat în faţa instanţei că fratele magnatului ar avea vreo legătură cu acuzaţiile formulate împotriva sa.

Lev Leviev, care s-a născut în Uzbekistan şi care, potrivit unor documente prezentate în instanţă, s-ar afla în această perioadă în Rusia, şi-a construit averea graţie unor afaceri profitabile realizate în industria diamantelor şi în cea imobiliară.

Citește și : Amnesty International cere achitarea celor 11 activişti în domeniul drepturilor omului judecaţi pentru terorism în Turcia

Reprezentanţii LLD Diamonds au precizat într-o declaraţie oficială că nu erau la curent cu presupusa contrabandă de diamante.

Lev Leviev deţine şi 48% din acţiunile companiei imobiliare Africa Israel Investments, în trecut unul dintre cele mai mari conglomerate din Israel, ale cărei afaceri au fost însă profund afectate de prăbuşirea pieţei imobiliare din Rusia.