DISTRIBUIȚI

Fiul lui Rudy Giuliani, fost primar al oraşului New York şi ex-avocat al fostului preşedinte american Donald Trump, intenţionează să candideze la postul de guvernator al statului New York la alegerile care vor avea loc anul viitor, transmite EFE, potrivit agerpres.

Andrew Giuliani ”ia foarte serios în considerare” o candidatură, potrivit propriilor declaraţii făcute miercuri cotidianului american The Washington Examiner şi pe care le-a confirmat ceva mai târziu pentru alte publicaţii, precum The New York Times.


Citește și: Madrilenii se înghesuie să se vaccineze cu AstraZeneca

Andrew Giuliani, în vârstă de 35 de ani şi care a lucrat pe post de consilier la Casa Albă în timpul mandatului lui Donald Trump, nu a fost niciodată ales într-o funcţie, însă – potrivit The Washington Examiner – se bazează pe sprijinul unor personalităţi conservatoare şi chiar a fostului preşedinte republican.

”În afara cuiva numit Trump, cred că am cele mai mari şanse să câştig şi să recuperez statul”, a declarat Giuliani jr pentru cotidianul The Washington Examiner, punând accentul pe situaţia dificilă în care se află actualul guvernator, Andrew Cuomo, în plină controversă după ce a fost acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală şi cu reputaţia grav afectată din cauza modului în care a gestionat epidemia de coronavirus în căminele de bătrâni.

Citește și: Democrații lui Moon Jae-in PIERD alegerile în Seul şi Busan

Cuomo este în prezent anchetat pentru aceste acuzaţii şi mulţi lideri parlamentari din Partidul Democrat, din care actualul guvernator face parte, i-au cerut demisia. De aceea, pentru moment nu este clar în ce măsură Cuomo va opta să candideze pentru un nou mandat, mai ales că şi popularitatea sa a avut de suferit, potrivit mai multor sondaje. Cuomo, care a negat toate acuzaţiile de hărţuire sexuală, ocupă postul de guvernator al statului New York din 2011 şi şi-a exprimat intenţia de a candida pentru un al patrulea mandat, în 2022.

Un scrutin în care se vor înfrunta Andrew Cuomo şi Andrew Giuliani ar reprezenta o adevărată ciocnire între două familii newyorkeze influente, dat fiind că tatăl actualului guvernator, Mario Cuomo, a ocupat acest post pe durata a trei mandate, iar Rudy Giuliani a fost primarul oraşului New York între 1994 şi 2001.