DISTRIBUIȚI
Newsweek

Saif al-Islam Gaddafi, cel mai cunoscut fiu al fostului lider libian Muammar al-Gaddafi, trebuie să joace un rol în viaţa politică a ţării sale, a declarat ministrul-adjunct de externe al Federaţiei Ruse, Mihail Bogdanov, informează marţi RIA Novosti şi Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit RIA Novosti, unul dintre reprezentanţii lui Saif a transmis Moscovei o scrisoare din partea acestuia, mai devreme în luna decembrie, în care fiul lui Gaddafi îşi face cunoscute idele cu privire la viitorul politic al Libiei, Saif menţinând un contact permanent cu Rusia.


Citește și : Bilanțul atacului lansat împotriva unui complex de clădiri guvernamentale din Kabul a ajuns la 43 de morți

Puterile occidentale şi Naţiunile Unite presează această ţară din Africa de Nord să organizeze alegeri anul viitor, după ce o conferinţă naţională a încercat să pună capăt celor şapte ani de conflict în această ţară mare producător de petrol.

Tatăl lui Saif a fost înlăturat de la putere şi ucis în urma revoltei din 2011. Saif al-Islam Gaddafi, care a stat în detenţie înainte de a fi eliberat mai târziu, era considerat un potenţial succesor reformist al tatălui său înainte de 2011 şi rămâne o persoană importantă pentru loialiştii regimului Gaddafi.

„Susţinem pe toată lumea. Credem că nimeni nu ar trebui izolat sau exclus dintr-un rol politic constructiv”, a declarat Bogdanov, citat de RIA Novosti. „Din acest motiv, Rusia menţine contactul cu toate grupările din vestul, estul şi sudul acestei ţări… Saif al-Islam Gaddafi are sprijinul anumitor triburi din anumite zone din Libia şi toate acestea trebuie să fie parte a procesului politic general, cu participarea altor forţe politice”, a adăugat reprezentantul Ministerului de Externe rus.

Citește și : Costa Rica: Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din arest preventiv

Moscova menţine un strâns contact şi cu comandantul libian Khalifa Haftar, care domină în estul Libiei şi care a întreprins o vizită în Rusia, unde a avut întrevederi cu înalţi oficiali ruşi.