DISTRIBUIȚI
afp

Procurorii japonezi doresc ca Carlos Ghosn, fostul președinte al Nissan, acuzat de fraudă financiară, să își recunoască vina, a declarat Anthony Ghosn, 24 de ani, fiul omului de afaceri, pentru publicația Journal du Dimanche, citată de Reuters, potrivit mediafax.

Ghosn se află într-un centru de detenție din Tokyo, după arestarea lui din 19 noiembrie, pentru că nu și-a raportat corect veniturile încasate de la Nissan Motor și pentru că ar fi transferat asupra companiei pierderi din investițiile sale personale.


Citește și : Noi proteste la Belgrad împotriva regimului condus de Aleksandar Vucic

Ghosn neagă acuzațiile.

Autoritățile nu i-au permis lui Anthony Ghosn să își vadă tatăl. El spune că fostul șef al alianței Renault Nissan a pierdut 10 kilograme, mâncând trei castroane de orez pe zi în detenție.

Întrebat dacă tatăl său vorbește japoneza, Anthony Ghosn a spus că nu. „Paradoxul este că declarația pe care procurorii doresc să o semneze este scrisă doar în limba japoneză”.

Arestarea lui Ghosn a marcat o cădere dramatică pentru un om de afaceri care era respectat pentru salvarea Nissan de faliment.

Fostul director executiv este tratat în detenție ca restul deținuților, ținut într-o cameră mică și rece. În timpul interogatoriilor nu a fost asistat de un avocat.

Detenția lui Ghosn a dzvăluit detalii despre sistemul judiciar din Japonia, despre care experții spun că forțează suspecții să facă mărturisiri. Dar procurorul adjunct al Oficiului Procurorilor din Districtul Tokyo, Shin Kukimoto, a declarat luna trecută că astfel de metode nu au fost folosite în cazul lui Ghosn.

Citește și : Vot simbolic în Venezuela: Parlamentul declară nelegitim noul mandat al preşedintelui Maduro

Anthony Ghosn a spus că avocatul tatălui său nu a văzut încă dosarul complet. „Din ceea ce înțeleg, în sistemul japonez, atunci când o persoană este ținută în detenție, procurorul dezvăluie puțin câte puțin elementele pe care le are la dispoziție. De fiecare dată, tatăl meu le oferă aceste detalii avocaților săi „.

Ghosn urmează să apară în public, pentru prima oară în șapte săptămâni, la un tribunal din Tokyo, marți, după ce a solicitat o audiere publică. „Pentru prima dată, el va putea să răspundă acuzațiillor formulate împotriva sa”, a spus Anthony Ghosn, adăugând că tatăl său va apărea în costum de deținut și că va fi încătușat.