DISTRIBUIȚI
afp

Salah, fiul jurnalistului Jamal Khashoggi care a fost ucis pe 2 octombrie la consulatul saudit din Istanbul, a părăsit Arabia Saudită împreună cu familia sa după ce i-a fost ridicată interdicţia de călătorie, a anunţat joi Human Rights Watch (HRW), relatează AFP, potrivit Agerpres.

‘Salah şi familia acestuia se află într-un avion către Washington DC’, a declarat Sarah Leah Whitson, directoare a HRW pentru Orientul Mijlociu.


Citește și : Cazul Khashoggi: Parlamentul European îndeamnă ţările europene să sancţioneze Arabia Saudită

Autorităţile saudite nu au avut o reacţie la această informaţie, însă Sarah Leah Whitson a declarat că ei au fost autorizaţi să părăsească teritoriul după ce a fost ridicată o interdicţie de călătorie.

Jamal Khashoggi (59 de ani), un editorialist respectat care colabora cu cotidianul american The Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul general al ţării sale din Istanbul.

După ce a negat moartea jurnalistului, guvernul saudit, sub presiune internaţională, a avansat mai multe versiuni contradictorii, înainte de a admite joi, pe baza informaţiilor furnizate de Turcia, că suspecţii acuzaţi de uciderea lui Khashoggi au comis un act premeditat.

Aflaţi sub presiune, regele Salman al Arabiei Saudite şi prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al regatului, i-au primit la palatul regal de la Riad pe fiul jurnalistului, Salah bin Jamal Khashoggi, şi un frate al acestuia, Sahel.

Citește și : Ambasadorii statelor membre ale NATO au evaluat implicaţiile comportamentului destabilizator al Rusiei asupra securităţii aliaţilor

Regele saudit şi prinţul moştenitor au prezentat condoleanţe membrilor familiei ziaristului ucis, a informat agenţia oficială saudită SPA.