DISTRIBUIȚI
Fox News

sursa foto:  FloElite

Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui american, va răspunde întrebărilor unei comisii din Congres care anchetează o eventuală înţelegere secretă între echipa de campanie a candidatului republican şi Rusia în 2016, relatează AFP.

Comisia Juridică din Senat a anunţat că Trump Jr., în vârstă de 39 de ani, a acceptat să depună mărturie, cu uşile închise, în faţa anchetatorilor comisiei. Însă data nu a fost precizată.


Fiul lui Trump a acceptat de asemenea să furnizeze documente cerute de comisie, au anunţat, într-un comunicat comun, preşedintele acesteia, republicanul Chuck Grassley, şi senatoarea democrată Dianne Feinstein.

Într-un format similar a dat explicaţii în iulie şi ginerele preşedintelui, Jared Kushner, în privinţa legăturilor sale cu Rusia înainte şi după alegerile din noiembrie 2016, în faţa comisiilor de informaţii din Camera Reprezentanţilor şi Senat.

Aceste depoziţii sunt precedate de lungi negocieri între martori şi aleşii din Congres, care dispun totuşi în ultimă instanţă de instrumentul somaţiei pentru a-i forţa pe refractari să vină în faţa lor.

Obiectivul afişat de numeroşi congresmeni rămâne de a-i face pe fiul şi pe ginerele miliardarului, precum şi pe alţi consilieri să depună mărturie în audieri publice. Cei doi au fost extrem de apropiaţi de Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale şi au avut mai multe contacte cu cetăţeni ruşi, deşi au negat orice complicitate.

Mai multe comisii din Congres anchetează campania de dezinformare şi de atacuri informatice atribuită Rusiei pentru destabilizarea democratei Hillary Clinton şi pentru sprijinirea lui Donald Trump şi în special eventuale înţelegeri secrete în rândul echipei lui Trump, lucru pe care liderul de la Casa Albă îl neagă.

Separat, procurorul special Robert Mueller desfăşoară propria sa anchetă, care ar putea duce la inculpări.