DISTRIBUIȚI
nytimes.com

Fiona Hill, fost consilier prezidenţial american, a depus mărturie luni, într-o sesiune privată, în Camera Reprezentanţilor, în cadrul anchetei care ar putea conduce la procedura demiterii preşedintelui Donald Trump, relatează agenţia de presă Reuters, potrivit mediafax.

Fiona Hill, fost director pentru Afaceri Europene şi Ruse în cadrul Consiliului prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, a fost audiată de Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor.


Citeşte şi: Franţa ia măsuri pentru securitatea forţelor sale din nord-estul Siriei şi cere Turciei să-şi înceteze IMEDIAT ofensiva

Fiona Hill nu a făcut nicio declaraţie publică.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Citeşte şi: Orban pierde Budapesta! Opoziţia a câştigat şi alte oraşe importante

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.