DISTRIBUIȚI
Infomobile - w2eu

Finlanda va prelua în următoarele săptămâni aproximativ 100 de minori neînsoţiţi din taberele de migranţi de pe insulele greceşti din Marea Egee, a anunţat joi Ministerul grec pentru Migraţie, potrivit dpa şi agerpres.

În plus, Finlanda va primi 30 de migranţi adulţi ale căror familii se află deja în ţara nordică.


Citește și: SUA a înregistrat 2500 de decese de coronavirus de ieri până azi

Germania a preluat 47 de copii migranţi, iar Luxemburg 12, în timp ce un grup de alţi 22 urmează să fie transferaţi în Elveţia în termen de două săptămâni.

Un număr de 1.600 de minori neînsoţiţi aflaţi în tabere de migranţi suprapopulate din unele ţări membre, în special în Grecia, vor fi preluaţi de alte state din Uniunea Europeană.

Citește și: Trump își reia vizitele electorale în SUA

În prezent se află aproximativ 38.000 de persoane în taberele de migranţi din insulele Lesbos, Samos, Chios, Leros şi Kos, depăşind de câteva ori capacitatea proiectată. Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) estimează că 36% dintre aceste persoane sunt minori.

UNHCR şi numeroase organizaţii neguvernamentale i-au cerut guvernului de la Atena să decongestioneze aceste tabere prin transferarea solicitanţilor de azil în partea continentală a Greciei. Totuşi, din cauza restricţiilor de circulaţie prelungite până la 4 mai, executivul de la Atena a anunţat că planul de transferare a 2.300 de solicitanţi de azil, prevăzut pentru aprilie, va fi amânat.