DISTRIBUIȚI

Situaţia din Finlanda legată pandemia de COVID-19 s-a înrăutăţit rapid în ultimele zile, a declarat joi şefa guvernului finlandez Sanna Marin, adăugând cu toate acestea că executivul a decis că deocamdată nu sunt motive ca să adopte măsuri de urgenţă, cum a făcut în martie, informează Reuters, potrivit agerpres.

În regiunea din jurul capitalei finlandeze Helsinki, cel mai grav afectată, numărul de noi cazuri a crescut cu aproape 70% în ultima săptămână comparativ cu săptămâna precedentă, a anunţat medicul-şef al regiunii, Markku Makijarvi.


Citește și: Trump l-a GRAȚIAT pe Michael Flynn

„Situaţia legată de coronavirus s-a înrăutăţit rapid în Finlanda. Numărul de contaminări a crescut, la fel şi cel al persoanelor care necesită spitalizare”, a declarat Sanna Marin. „În opinia mea, nu trebuie să excludem nicio măsură”, a adăugat ea, referindu-se la posibilitatea de a reimpune starea de urgenţă la nivel naţional.

Joi, guvernul finlandez le-a recomandat autorităţilor regionale să închidă temporar toate spaţiile publice cu risc ridicat, în regiunile unde numărul de cazuri creşte rapid.

Citește și: Joe Biden: Americanii nu vor accepta NERESPECTAREA rezultatelor la alegerile din SUA

Numărul de contaminări este în creştere în aproape jumătate din teritoriul finlandez, cu două regiuni din 21 afectate cel mai tare, potrivit autorităţilor sanitare finlandeze.

Regiunea din jurul Helsinki va interzise toate reuniunile publice atât în interior cât şi în exterior şi va trimite studenţii şi elevii de peste 15 ani acasă, pentru cursuri online, alături de alte măsuri.