DISTRIBUIȚI
Boing Boing

Ministerul rus al Culturii a retras autorizaţia pentru difuzarea filmul satiric ‘Moartea lui Stalin’ în cinematografe din ţară, a anunţat marţi presa de stat, cu numai două zile înainte de premiera filmului, relatează DPA.

Filmul, realizat de regizorul scoţian Armando Iannucci, a fost interzis din motive ideologice în contextul în care conţine informaţii interzise de legislaţia rusă, a indicat agenţia de presă rusă TASS, fără a dezvălui conţinutul care a fost contestat de autorităţi. Apeluri repetate către serviciul de presă al Ministerului Culturii au rămas fără răspuns, conform agerpres .


Oficiali ruşi şi personalităţi culturale au criticat amânarea difuzării filmului înainte de împlinirea, săptămâna viitoare, a 75 de ani de la Bătălia de la Stalingrad, o victorie decisivă pentru Uniunea Sovietică în cel de-al Doilea Război Mondial.

Citește și : Includerea Poloniei în turneul european al lui Rex Tillerson este o consecinţă a politicii pro-americane a Varșoviei

Liderul sovietic Iosif Stalin, deşi acuzat de succesorul său, Nikita Hruşciov, pentru o serie de măsuri de epurare şi de represiune, este considerat în Rusia modernă liderul victorios al naţiunii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru mai mult de o cincime dintre ruşi Stalin este un idol al secolului al XX-lea, arată un sondaj difuzat marţi de către Centrul rus de sondare a opiniei publice.