DISTRIBUIȚI
Festival Season 2018

Filmul românesc „Touch Me Not”, regizat de Adina Pintilie, recompensat cu ”Ursul de Aur” la Berlinala 2018, va fi proiectat în cadrul celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Sofia, desfăşurat în perioada 7 – 29 martie, informează agenţia de ştiri BTA.

Evenimentul se va deschide miercuri seara cu proiecţia peliculei ”Aga”, regizată de Milko Lazarov, prezentată în premieră publicului bulgar. Realizat în coproducţie cu Germania şi Franţa, ”Aga” a fost primul film bulgăresc proiectat în cadrul Berlinalei, în ultimii 29 de ani. Scenariul, scris de Simeon Ventsislavov, a fost premiat cu ScripTeast Award în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, în 2015, conform agerpres.


Filmul Adinei Pintilie „Touch Me Not” este o coproducţie România, Germania, Cehia, Franţa, Bulgaria şi are un coproducător din Bulgaria, Martichka Bozhilova, şi doi actori bulgari în distribuţie, Irmena Chichikova şi Georgi Naldjiev.

Citește și : ONU : Fetele constituie majoritatea copiilor refugiaţi care nu sunt şcolarizaţi

Programul festivalului include 22 de pelicule de lungmetraj. Vor fi proiectate de asemenea 46 de filme bulgăreşti, atât de lungmetraj cât şi documentare, inclusiv coproducţii.

În cadrul secţiunii ”Cinema Today – Great Masters”, vor fi prezentate pelicule care au primit deja recunoaştere internaţională precum ”In the Fade”, în regia lui Fatih Akim, cu Diane Kruger (desemnată cea mai bună actriţă la Cannes în 2017), ”Loveless”, în regia lui Andrey Zvyaginstev (premiat la Cannes, Londra, de către European Film Academy şi nominalizat la Oscar la categoria cel mai bun film străin), sau”The Redoubtable”, de Michel Hazanavicius, care a avut premiera la Cannes in 2017.