DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Filmări inedite ale foştilor membri Beatles înregistrate în timpul turnării lungmetrajului ‘Help!’ vor fi scoase la lumină după 50 de ani şi vor fi puse în vânzare la 20 noiembrie de casa de licitaţii Omega Auctions, în localitatea britanică Warrington, relatează agerpres .

Legendara trupă britanică a fost filmată de actorul Leo Mckern în timpul sejurului în Alpii austrieci în 1965 cu prilejul turnării peliculei ‘Help!’, a cărei coloană sonoră a devenit cel de-al 5-lea album Beatles, au informat organizatorii licitaţiei.


McKern era un fotograf amator care a înregistrat mai multe imagini în timpul filmărilor. El se afla pe platou pentru a interpreta personajul Clang, liderul sectei religioase al cărui scop era de a recupera inelul lui Ringo Starr pentru a realiza un ritual de sacrificiu.

Citiți și : SUA : ancheta cu privire la e-mailurile fostului secretar de stat Hillary Clinton va fi luată ‘rapid’

Cu o cameră de 8 milimetri, actorul australian a înregistrat 15 minute de imagini cu membrii Beatles şi alţi actori din distribuţia filmului în martie 1965.

Precum imaginile în care băieţii din Liverpool sunt transportaţi cu snowmobile în pauzele dintre filmări, sau în care apare cascadorul care l-a dublat pe Ringo Starr în scenele periculoase. Sau imaginile în care George Harrison şi John Lennon sunt văzuţi jucând curling sau cântând la diferite instrumente.

‘Help!’ este o comedie lansată în 1965 care prezintă aventurile trupei Beatles în jurul lumii în încercarea de a fugi de o sectă hindusă care vrea să-l sacrifice pe Ringo Starr datorită inelului său sacru pe care îl primise de la o tânără admiratoare.