DISTRIBUIȚI

Postul public de televiziune France 2 a anunţat că a amânat un lungmetraj TV controversat despre atacul terorist comis la Bataclan pe 13 noiembrie 2015, atât timp cât producătorul său „nu se va fi consultat cu toate asociaţiile victimelor”, informează AFP, potrivit agerpres.

Acest lungmetraj de ficţiune, intitulat „Ce soir-la”, prezintă o poveste de dragoste născută în seara masacrului comis în celebra sală de concerte din Paris, în care actriţa Sandrine Bonnaire interpretează rolul principal. Filmările au avut loc la Paris şi s-au încheiat în decembrie.


Citeşte şi: Româncă MOARTĂ într-un spital din Spania, după ce medicii au ignorat-o mai multe ore

În comunicatul său, France 2 a subliniat că „nicio dată de difuzare nu a fost prevăzută” pentru acest lungmetraj de televiziune, „care nu a fost încă vizionat de conducerea postului”.

Partenera de viaţă a unui bărbat decedat în atacul de la Bataclan a lansat în urmă cu o lună o petiţie online prin care a solicitat abandonarea proiectului acestui film. Petiţia a adunat deja peste 36.000 de semnături pe site-ul change.org.

„Acest proiect ne răneşte, ne loveşte, ne şochează… Suntem scandalizaţi că un astfel de proiect audiovizual a putut să vadă lumina zilei la atât de puţin timp după un eveniment atât de violent”, se afirmă în textul acestei petiţii. Semnatarii ei solicită „renunţarea la acest proiect prea dureros”.

Citeşte şi: Un fost preot gay, ŢEPUIT şi lăsat pe drumuri de mai tânărul său soţ român

„Deşi nu s-a reclamat niciodată cenzura, suntem mulţumiţi că pudoarea şi reţinerea au avut câştig de cauză”, a declarat pentru AFP Arthur Denouveaux, preşedintele unei asociaţii a victimelor de la Bataclan, Life For Paris. „Rolul asociaţiei nu este acela de a fi un cenzor”, a adăugat el.

Pe 13 noiembrie 2015, 130 de persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite într-o serie de atacuri teroriste comise la Paris şi Saint-Denis, un oraş aflat în nordul capitalei franceze.