DISTRIBUIȚI
Secondary school students gather in front of a screen displaying an image of Chinese President Xi Jinping, at the Memorial of the First National Congress of the Communist Party of China in Shanghai, China March 10, 2023. REUTERS/Aly Song TPX IMAGES OF THE DAY

Proiecția filmului de groază Winnie the Pooh a fost anulată în Hong Kong deoarece președintele Chinei Xi Jinping este comparat cu ursul care joacă rolul principal , informează mediafax.

Cenzorii chinezi l-au vizat și în trecut pe personajul principal al filmului din cauza unor mesaje de pe rețelele de socializare care îl comparau pe ursulețul împiedicat cu președintele Xi Jinping. Totuși, explicația a fost că proiecția noului film de groază „Winnie the Pooh: Sânge și miere” a fost anulată în Hong Kong din motive tehnice, potrivit Sky News.


Citește și : BoJo recunoaşte că a indus în eroare Parlamentul britanic, dar precizează că a fost ‘cu bună credinţă’

Anularea a fost anunțată pe rețelele de socializare, dar organizatorii evenimentului nu au comentat decizia. De asemenea, vânzarea de bilete a fost suspendată.

Comparațiile dintre ursul din seria de filme și președintele Chinei au început în 2013, când Xi a vizitat SUA. Ulterior, disidenții au folosit comparația pentru a-și promova mesajele împotriva puterii comuniste

Și alte filme au fost oprite de la difuzare în China în baza unei legi a cenzurii care a intrat în vigoare în 2021. Actul normativ interzice filmele care „aprobă, susțin, glorifică, încurajează și incită la activități care ar putea pune în pericol securitatea națională”.

Citește și : Premierul Japoniei a vizitat oraşul-martir Bucea din Ucraina