DISTRIBUIȚI
BotosaniNews

Comisia sud-africană responsabilă pentru evaluarea filmelor a decis să interzică difuzarea în cinematografe a unui film controversat, care spune povestea de dragoste dintre doi bărbaţi, pe fondul ritualului iniţiatic al circumciziei, informează AFP.

„The Wound”, semnat de regizorul sud-african John Trengove şi preselecţionat la premiile Oscar, fusese iniţiat rezervat unei audienţe de peste 16 ani, însă la sesizarea mai multor organizaţii care se descriu drept apărătoare ale tradiţiilor, comisia a decis într-un final să interzică vizionarea peliculei în cazul persoanelor care nu au împlinit 18 ani, potriit agerpres.


În consecinţă, filmul „poate fi distribuit doar în instituţii pentru adulţi, ceea ce înseamnă că el nu poate fi difuzat în cinematografe”, a explicat comisia.

Citește și : Statele europene au cea mai rapidă creştere a bugetelor apărării (raport IISS)

Această decizie a fost luată în urma plângerilor „care vizau, în principal, prezentarea deformată”, de către film, „a tradiţiei circumciziei în cultura xhosa”, a indicat comisia.

Proiectarea filmului, lansat la începutul lunii februarie în Africa de Sud, a fost deja suspendată în mai multe cinematografe din ţară.

Prezentată la festivaluri precum Sundance (Statele Unite) şi Berlin, pelicula a fost premiată cu mai multe ocazii, în special la London Film Festival şi la Festivalul din Cartagina (Tunisia).