DISTRIBUIȚI
The Straits Times

Guvernul filipinez a anunţat vineri că în curând ţara îşi va redeschide parţial frontierele pentru turiştii vaccinaţi împotriva COVID-19, informează AFP, potrivit agerpres.

Un grup de lucru responsabil cu răspunsul la pandemia de COVID-19 din cadrul guvernului a „aprobat în principiu” solicitarea Ministerului Turismului de a autoriza intrarea pe teritoriul ţării a călătorilor vaccinaţi provenind din ţările unde rata de contaminare este scăzută, a declarat ministrul Turismului, Berna Puyat.


Citeşte şi: Sebastian Kurz a rămas FĂRĂ imunitatea parlamentară – Black News

Graniţele arhipelagului, renumit pentru plajele sale cu nisip fin, vor fi „în curând” redeschise, potrivit comunicatului guvernamental, care nu a menţionat însă şi când se va întâmpla aceasta.

Această măsură ar trebui să aducă o gură de aer proaspăt sectorului turistic filipinez, afectat grav după 20 de luni de închidere a graniţelor şi de restricţionarea călătoriilor în interiorul ţării pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

„Autorizarea turiştilor din mai multe ţări sau teritorii ‘verzi’ (…) va contribui în mare măsură la eforturile noastre de redresare a economiei”, a declarat Puyat.

Peste patruzeci de ţări şi teritorii, printre care China şi Indonezia, sunt în prezent clasificate drept „verzi”.

Turismul este un motor important al economiei acestei ţări din Asia de Sud-Est, reprezentând circa 13% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2019, an în care arhipelagul a primit peste opt milioane de vizitatori, potrivit cifrelor oficiale.

Citeşte şi: BOMBĂ de la CDC: Cei imunizaţi natural NU transmit COVID-19! – Black News

Această rată s-a prăbuşit la 5,4% anul trecut, după ce sosirile de turişti au scăzut cu 82%, cifrându-se la 1,48 milioane de persoane.

Guvernul a relaxat restricţiile privind coronavirusul în ultimele săptămâni, în condiţiile în care rata zilnică de infectare este la cel mai scăzut nivel de la începutul anului, iar rata de vaccinare creşte treptat.

Aproximativ o treime din cei 110 milioane de locuitori ai ţării sunt în prezenţi vaccinaţi cu schemă completă.