DISTRIBUIȚI
philippines-hotels.ws

Autorităţile filipineze au ameninţat miercuri cu închiderea a zeci de hoteluri din insula Boracay, o destinaţie turistică populară, unde, potrivit preşedintelui Rodrigo Duterte, vizitatorii înoată în ape poluate cu materii fecale, informează AFP.

Săptămâna trecută, Rodrigo Duterte a acuzat hotelurile şi barurile de pe această insulă centrală a arhipelagului filipinez că deversează apele uzate direct în mare, conform agerpres.


Apele cristaline ale acestei mici insule, extrem de apreciate de turişti, şi plajele sale cu nisip alb s-au transformat în „fosă septică”, a adăugat preşedintele Duterte, cunoscut pentru stilul său direct de exprimare.

Citește și : Serbia doreşte să devină membră a Uniunii Europene până în 2025

În acest context, ministrul Mediului, Roy Cimatu, a oferit două luni companiilor din sectorul turistic vinovate de încălcări ale regulilor sanitare şi de mediu pentru a se conforma normelor, în caz contrar acestea riscând închiderea, potrivit site-ului ministerului.

Acelaşi minister precizează că 51 de complexe hoteliere au primit avertismente, iar 300 de companii suspectate de diferite încălcări riscă o „evaluare” din partea inspectorilor guvernamentali.

Cele mai multe dintre acestea sunt acuzate de deversarea în mare a apei uzate şi netratate prin sistemul de drenaj al insulei.

Insula de 10 kilometri pătraţi, situată la 300 de kilometri sud în raport cu Manila, atrage anual două milioane de turişti, potrivit statisticilor oficiale.

În pofida criticilor aspre ale preşedintelui, profesioniştii din industria turismului au declarat miercuri că hotelurile sunt în prezent aproape pline în aşteptarea Anului Nou chinezesc, care va debuta vineri.