DISTRIBUIȚI
AFP

Liderul filipinez Rodrigo Duterte a anunțat miercuri că nu va mai permite deschiderea de noi cazinouri în timpul mandatului său, la o zi după ce a renunțat brusc la proiectul unui cazinou integrat al companiei Landing International în valoare de 1.5 miliarde de dolari în Manila, informează Reuters, potrivit mediafax.

Duterte a cerut o revizuire a contractului cu grupul Landing în aceeași zi în care a anulat un proiect al acestora, argumentând că guvernul a fost în dezavantaj deoarece impozitele provenite din închiriere au fost prea mici, iar contractul de închiriere prea lung.


Citește și : Poliţia italiană a destructurat două bande care fracturau oase şi înscenau accidente pentru a frauda asigurările

Acesta și-a reiterat opoziția față de jocurile de noroc și a spus că nu mai dorește alte cazinouri.

”Urăsc jocurile de noroc. Nu le doresc.”, a spus Duterte într-un discurs public. ”Nu vor mai exista alte cazinouri în afară de cele existente. Nu admit nimic”, a adăugat acesta.

Citește și : Amnesty International acuză ţările din Uniunea Europeană pentru numărul mare de migranţi morţi în Marea Mediterană

Filipine este una dintre piețele cu cele mai mari creșteri ale investițiilor în domeniul jocurilor de noroc din Asia, iar cazinouri integrate au dus la crearea de locuri de muncă și la generarea veniturilor din impozite și turism.. De asemenea, beneficiază de interdicțiile jocurilor de noroc in multe state din sud-estul Asiei.