DISTRIBUIȚI
vanguarddaily.com

Autorităţile filipineze au confiscat, marţi, aproximativ 300 de animale exotice introduse ilegal în Filipine, una dintre cele mai importante capturi realizate vreodată în această ţară devenită un centru regional pentru acest tip de trafic, relatează AFP.

Veveriţe zburătoare – mici marsupiale originare din Australia şi Noua Guinee – canguri pitici wallaby şi o specie ameninţată de papagal s-au numărat printre animalele sălbatice confiscate care proveneau din Australia, Indonezia şi Papua Noua Guinee şi urmau să fie vândute ca animale de companie, potrivit agerpres.


Reprezentantul guvernamental pentru mediu Rogelio Demelletes a declarat pentru AFP că această captură de animale vii „este, probabil, una dintre cele mai importante” din această ţară.

Citește și : Moscova ironizează înlocuirea lui Tillerson : „Tot Rusia este responsabilă?”

Se estimează că valoarea pe piaţă a animalelor confiscate se ridică la 192.000 de dolari, o sumă ce depăşeşte totalul capturilor de animale sălbatice realizate anul trecut de autorităţile din Manila.

Patru suspecţi au fost arestaţi în acest caz.

Printre animalele confiscate se numărau şi şapte exemplare de pasărea paradisului şi 26 de papagali Moluccan incluşi de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) pe lista speciilor ameninţate cu dispariţia. Din această cauză, suspecţii riscă până la 12 ani de închisoare, în conformitate cu legislaţia filipineză privind protejarea faunei sălbatice.

În ciuda legislaţiei aspre, comerţul ilegal cu specii sălbatice este în expansiune în Filipine, alimentat prin intermediul reţelelor de socializare.

Citește și : SUA : Rex Tillerson nu cunoaşte motivele pentru care a fost înlocuit cu Mike Pompeo