DISTRIBUIȚI
Rappler

Filipine au raportat luni un număr record de 6.958 de noi infectări cu coronavirus, numărul de cazuri de COVID-19 la nivel naţional ajungând la 136.638, cel mai mare din Asia de Sud-Est, relatează dpa, scrie agerpres.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 a crescut la 2.293, cu 24 de noi decese raportate, a anunţat Ministerul Sănătăţii.


Citește și : Premierul libanez nu mai face față protestelor și vrea să demisioneze

Dintre cazurile suplimentare, 5.394 sunt infecţii confirmate în ultimele trei zile, în timp ce 1.564 au fost confirmate anterior, însă abia apoi adăugate la bilanţ, a adăugat ministerul.

Şaizeci la sută din noile cazuri au fost înregistrate în zona metropolitană a capitalei Manila, care a fost din nou plasată în carantină, împreună cu alte patru provincii din jur, până săptămâna viitoare.

Măsurile de izolare stricte au fost impuse după ce 80 de asociaţii medicale care reprezintă mii de doctori şi de infirmieri au semnat un comunicat în care solicită o nouă mobilizare împotriva COVID-19, având în vedere că după cinci luni spitalele sunt suprasaturate iar personalul medical este copleşit.

Citește și : Italia îi lovește pe tineri acolo unde-i doare: Petrecerile pe plajă au fost INTERZISE!

În mijlocul solicitărilor de extindere a măsurilor până la sfârşitul lunii, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Maria Rosario Vergeire a declarat că impactul restricţiilor mai stricte nu se va vedea imediat.

„Este posibil să dureze trei săptămâni înainte să putem vedea efectele acestor măsuri instituite în prezent”, a mai spus ea.