DISTRIBUIȚI

Fiica preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte a fost de acord marţi să candideze alături de Ferdinand Marcos Jr în alegerile prezidenţiale de anul viitor, a declarat purtătoarea ei de cuvânt, confirmând săptămâni de speculaţii privind o alianţă între cele două puternice familii, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Sara Duterte-Carpio, de 43 de ani, care vizează funcţia de vicepreşedinte, şi-a anunţat într-un mesaj video intenţia de a candida alături de Marcos, fiul fostului dictator Ferdinand Marcos, care a fost înlăturat în urma unei revolte în 1986.


Citeşte şi: Un număr record de americani și-au părăsit locul de muncă în septembrie – Black News

„Partidul meu s-a aliat şi a cerut sprijin pentru Bongbong Marcos şi pentru mine, după ce am acceptat provocarea şi apelul vostru”, a spus Duterte-Carpio, referindu-se la fiul fostului dictator în vârstă de 64 de ani cu supranumele lui.

Christina Garcia-Frasco, purtătoarea ei de cuvânt, a confirmat decizia Sarei Duterte-Carpio.

Marcos, care face parte dintr-un alt partid politic, a declarat anterior că îşi doreşte ca Duterte-Carpio să candideze alături de el pentru funcţia de vicepreşedinte.

În Filipine, preşedintele şi vicepreşedintele sunt aleşi în mod separat.

Citeşte şi: Pentagonul observă o activitate militară NEOBIŞNUITĂ a Rusiei la graniţa cu Ucraina – Black News

Alianţa ar fi una avantajoasă pentru ambele părţi, susţin analiştii, Marcos beneficiind de pe urma sprijinului imens de care de bucură Duterte în sud, în timp ce Duterte-Carpio ar avea de câştigat din deceniile de dominanţă ale dinastiei Marcos din nord.

Experţii susţin că Ferdinand Marcos Jr este favorit în alegerile prezidenţiale după ce Duterte-Carpio a luat decizia de a nu candida împotriva lui, deşi se afla pe primul loc în sondajele de opinie privind candidaţii preferaţi de populaţie.