DISTRIBUIȚI
Szeged Ma

Fidesz, formaţiunea guvernamentală din Ungaria, a luat decizia unilaterală de a-şi suspenda relaţiile cu Partidul Popular European (PPE) până la alegerile europarlamentare din mai şi va aştepta să vadă dacă „seria de atacuri împotriva Ungariei” continuă, a declarat vicepreşedinta Fidesz responsabilă cu afacerile externe, Katalin Novak (foto), transmite vineri MTI, potrivit agerpres.

Aflată la Paris pentru discuţii cu grupul de prietenie franco-ungară din parlamentul francez, responsabila Fidesz a salutat, într-o declaraţie acordată joi seara MTI, numirea unui „consiliu” condus de fostul preşedinte al Consiliului European Herman Van Rompuy care să monitorizeze situaţia din Ungaria. Aceasta va permite, a susţinut ea, să se facă o „evaluare mai autentică a politicilor Fidesz”.


Citeşte şi: ATAC cu grenadă asupra consulatului Rusiei din Atena

Potrivit lui Katalin Novak, un comitet al Fidesz format din trei membri şi pe care îl va conduce va purta consultări regulate cu PPE pentru a-l ajuta pe acesta să „aibă o înţelegere mai clară” a politicilor Ungariei.

Comitetul ungar va avea misiunea de a monitoriza situaţia după alegerile pentru Parlamentul European din mai şi de a evalua care este modul cel mai eficient în care poate reprezenta Fidesz interesele poporului ungar la Bruxelles, a menţionat Novak. 

Citeşte şi: Un chinez a intrat cu maşina în pietoni. Şase oameni au fost ucişi!