DISTRIBUIȚI
CNN

Un festival al zăpezii organizat anual în oraşul japonez Sapporo revine în format fizic pentru prima dată în ultimii trei ani, cu sculpturi în gheaţă expuse în locuri publice, transmite sâmbătă agenţia Xinhua, potrivit agerpres.  

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului Zăpezii din Sapporo, organizat în cea mai nordică prefectură japoneză, Hokkaido, se desfăşoară până la 11 februarie şi expune peste 160 de sculpturi în zăpadă şi gheaţă.


Citește și : Biden subliniază necesitatea respectării regulilor convenite pe Esplanada Moscheilor

Sărbătoarea hibernală s-a desfăşurat virtual în anii precedenţi din cauza pandemiei de COVID-19.

Cinci sculpturi uriaşe în zăpadă, de peste 10 metri înălţime, sunt expuse în zona principală a festivalului, în Parcul Odori, printre acestea numărându-se o creaţie inspirată de Hokkaido Ballpark F Village, un nou complex cu stadion de baseball, ce urmează fie inaugurat în luna martie.

Sculpturile includ o reprezentare a unui piţigoi codat, pasăre îndrăgită în Japonia unde este cunoscută sub numele de Shima enaga, precum şi creaţii sub formă de iepuri, 2023 fiind Anul Iepurelui în calendarul chinezesc.

Prima ediţie a celebrului festival al zăpezii a avut loc în 1950, când mai mulţi elevi de gimnaziu şi de liceu din regiune au creat şase sculpturi în zăpadă în parcul Odori din centrul Sapporo. De atunci, evenimentul s-a dezvoltat ajungând un festival de proporţii, foarte popular, care se desfăşoară în fiecare iarnă în acest oraş.

Citește și : Trei români au murit într-un grav accident petrecut în Slovenia

Potrivit organizatorilor, festivalul reprezintă principala atracţie turistică din Hokkaido, fiind vizitat, de obicei, de peste 2 milioane de turişti din ţară şi din străinătate. În anul 2019 evenimentul a înregistrat un record: 2,74 milioane de vizitatori.