DISTRIBUIȚI
AP

 Noul coronavirus se răspândește în Orientul Mijlociu, fiind confirmate cazuri de infecție în Liban și Israel, iar Organizația Mondială a Sănătății avertizează că „fereastra de oportunitate” pentru controlarea epidemiei devine tot mai „îngustă”, transmite The Guardian, scrie mediafax.

Patru iranieni au murit după ce au fost infectați cu COVID-19, autoritățile locale avertizând că noul patogen s-a răspândit deja în mai multe orașe din țară, în timp ce oficialii din Israel și Liban au anunțat și ei primele cazuri de coronavirus.


Citește și : Teroriştii ‘sunt în general bărbaţi de confesiune musulmană’ (CEO-ul Ryanair)

Întrebat vineri dacă noile cazuri duc criza epidemiei într-un punct critic, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că „fereastra de oportunitate devine tot mai îngustă, așa că trebuie să acționăm repede înainte să se închidă complet”.

„Epidemia poate evolua în orice direcție. Dacă facem ce trebuie, putem evita o criză serioasă, dar dacă irosim această oportunitate ne vom confrunta cu o problemă adevărată”, a continuat directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

Creșterea numărului cazurilor din Orientul Mijlociu a avut loc în același timp în care 16 cazuri au fost confirmate în Italia, mai multe orașe din regiunea Lombardia fiind închise. Totodată, locuitorilor li s-a spus să rămână în locuințe.

Citește și : Macron cere un summit cu Germania, Rusia şi Turcia privind situaţia din Siria

Autoritățile medicale din Iran au transmis că doi oameni au murit din cauza COVID-19, potrivit agenției Mehr, adăugând că cei doi oameni au decedat miercuri. Alți 14 oameni au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

Conform celui mai recent bilanț, la nivel mondial se înregistrează 2.200 de decese generate de noul virus gripal, iar numărul infecțiilor a ajuns la 76.600.