DISTRIBUIȚI

Locuitorii din statul australian Queensland au văzut pentru prima dată zăpadă după anul 2015, în contextul în care un front de aer rece a cuprins marţi regiunile estice ale ţării, informează DPA, potrivit agerpres.

Autorităţile din Queensland şi New South Wales (NSW) au emis avertizări de vânturi „periculoase” şi valuri puternice, provocate de un front intens de aer rece pe coasta estică a Australiei.


Citește și: Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc Eid al-Fitr

„Rafale cu viteze de 130 de kilometri pe oră au fost deja înregistrate în Ulladulla în această dimineaţă, iar vânturile se vor intensifica în orele următoare în părţile estice ale metropolei Sydney”, a anunţat Biroul de Meteorologie prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Şoselele aflate la graniţa dintre cele două state australiene au fost afectate de zăpadă şi gheaţă, au precizat reprezentanţii Serviciului Rural al Pompierilor din NSW.

Citește și: Londra și Berlin cer reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate pentru discutarea crizei din Sudan

În Queensland, biroul local al pompierilor a raportat la rândul său căderi de zăpadă în apropiere de graniţa cu New South Wales.

„Zăpada este un fenomen rar în Queensland, dar el se produce din când în când, cel mai adesea în zonele de graniţă. Cea mai recentă ninsoare semnificativă a fost înregistrată în 2015”, au precizat pompierii locali pe Twitter.