DISTRIBUIȚI
The Jakarta Post

O femeie a murit strivită de un copac prăbuşit de o tornadă însoţită de vânturi de până la 65 km/h, care a lovit prin surprindere oraşul indonezian Bogor, unde peste 850 de case au suferit pagube, informează vineri surse oficiale citate de EFE, potrivit agerpres.

Tornada, formată joi după-amiază, a durat câteva minute şi a afectat o zonă cu o rază de cinci kilometri deasupra oraşului, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de capitala Jakarta.


Citeşte şi: Sediul CNN din New York a fost evacuat

Forţa fenomenului meteorologic a smuls acoperişurile la sute de case, a distrus reţele de electricitate, a provocat prăbuşirea a numeroşi copaci şi a avariat numeroase autoturisme.

Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor, a informat vineri într-un comunicat că ploile abundente au provocat alunecări de terem care au distrus câteva vehicule dar nu au provocat victime.

Citeşte şi: Conservatorii germani îşi aleg un nou lider în locul Angelei Merkel

Deşi formarea de tornade este un fenomen neobişnuit în Indonezia, inundaţiile şi alunecările de teren afectează în fiecare an arhipelagul în sezonul ploilor cuprins între lunile decembrie şi februarie.