DISTRIBUIȚI

În Kuweit, femeile vor putea mai nou să intre în rândurile armatei în calitate de ofiţeri, a anunţat marţi instituţia militară, unde femeile ocupau până acum doar posturi civile, informează AFP, potrivit agerpres.

„Începând de astăzi (marţi), femeile kuweitiene vor putea să se înscrie în armată în calitate de ofiţeri specializaţi şi subofiţeri în domeniul serviciilor medicale şi serviciilor militare de susţinere”, a anunţat pe Twitter armata acestei ţări arabe din Golf.


Citește și : Financial Times spune că europenii ar trebui să ‘se pregătească pentru remodelarea demografică de către arabi și asiatici’

„A venit timpul să le dăm femeilor kuweitiene şansa să acceadă în armată alături de bărbaţi”, a declarat la rândul său ministrul apărării Hamad Jaber al-Ali al-Sabah, citat de agenţia de presă oficială Kuna. Femeile kuweitiene sunt „capabile şi gata să ducă (…) dificultăţile” acestei sarcini, a continuat el.

Spre deosebire de alte ţări arabe din Golf, Kuweitul se bucură de o oarece deschidere pe plan politic.

Citeşte şi: Documente secrete din PCC: China se pregăteşte de un FOCAR de covid la scară largă – Black News

Aceasta este singura ţară din regiune care are un parlament ales prin vot, în urma adoptării unui sistem parlamentar, în 1962. Femeile au obţinut dreptul de vot în 2005, dată la care ele au fost de asemenea autorizate să-şi prezinte candidaturile la alegeri.