DISTRIBUIȚI
Reuters

Parlamentarelor cu unghii sau gene false li s-a interzis luni intrarea în clădirea care adăposteşte legislativul din Tanzania, potrivit Xinhua, transmite şi agerpres.

„Prin autoritatea pe care mi-o oferă Constituţia ţării, interzic tuturor femeilor parlamentar care poartă unghii şi gene false să intre în clădirea Parlamentului”, a spus Job Ndugai, purtătorul de cuvânt al adunării naţionale.


Vezi şi: Zeci de morţi şi sute de răniţi după explozia unei cisterne în Nigeria – FOTO

Acesta a adăugat că s-a consultat cu experţi înainte să ia decizia de a interzice accesul femeilor care poartă astfel de accesorii cosmetice.

Ndugai a anunţat interdicţia la scurt timp după ce ministrul adjunct al Sănătăţii, Dezvoltării Comunitare, Genului, Vârstnicilor şi Copiilor, Faustine Ndugulile, le-a spus legiuitorilor că femeile cu gene şi unghii false riscă probleme de sănătate.

Citeşte şi: Poliţia germană a început o investigaţie a evenimentelor cu iz nazist din estul ţării

Ndugulile a spus că în fiecare an cel puţin 700 de femei ajung la spitalul naţional Muhimbili cu probleme de sănătate legate direct de utilizarea unghiilor şi genelor false precum şi a produselor pentru decolorarea tenului.

Potrivit lui Ndugulile, unghiile şi genele false nu se află pe lista de cosmetice din Legea pentru alimentaţie, medicamente şi cosmetice din 2003, care prevede reglementarea şi controlul alimentelor, medicamentelor, cosmeticelor, medicamentelor din plante şi substanţelor otrăvitoare.