DISTRIBUIȚI
KWCH

Un tigru sălbatic a ucis o femeie de 48 de ani care aduna furaje pentru animale în apropierea unui parc naţional din sud-vestul Nepalului, a informat joi un responsabil local pentru fauna sălbatică, citat de DPA, potrivit agerpres.

Femeia a fost transportată de urgenţă la un spital din apropiere, unde medicii au declarat-o moartă miercuri seara, a declarat Apa Nath Baral, responsabil pentru conservarea faunei sălbatice în Parcul Naţional Bardia.


Citește și : Cel puţin 16 morţi în urma naufragiului unei ambarcaţiuni cu migranţi marocani pe coasta Atlanticului

„Victima a suferit răni la cap, mâini şi faţă”, a precizat el.

Acest incident survine după ce în luna august, tigri sălbatici au ucis două persoane în apropierea aceluiaşi parc naţional.

Potrivit lui Baral, micşorarea habitatului acestui animal pe cale de dispariţie şi intensificarea activităţilor umane în apropierea acestei arii protejate au provocat aceste atacuri.

El a precizat că responsabilii pentru fauna sălbatică monitorizează în prezent mişcările tigrului în zonă. „Vom decide dacă-l vom captura după ce vom analiza imaginile oferite de camerele ascunse”, a precizat el pentru DPA.

Nepalul găzduieşte o populaţie de 235 de tigri sălbatici, care trăiesc în ariile protejate din câmpiile sudice ale ţării, de-a lungul graniţei cu India.

Citește și : Administrația Trump intenţionează să colecteze ADN-ul migranţilor intraţi ilegal în ţară