DISTRIBUIȚI
Twitter

Poliția a reținut o femeie care a escaladat Statuia Libertății din New York în semn de protest față de separarea familiilor de imigranți ca urmare a măsurilor antiimigrație adoptate recent de Administrația Donald Trump, relatează postul BBC News, potrivit mediafax.

În urma incidentului produs miercuri, chiar de Ziua Independenței Statelor Unite, autoritățile au evacuat turiștii de pe Insula Libertății, unde se află celebrul monument.


Citeşte şi: La fiecare trei zile, un militant al drepturilor omului este asasinat în Columbia

Potrivit presei americane, protestatara, identificată drept Therese Patricia Okoumou, este o imigrantă în vârstă de 44 de ani din Republica Democrată Congo.

Alte câteva persoane au fost reținute în cursul zilei după un protest neautorizat.

Activiști ai mișcării Rise and Resist au manifestat miercuri la baza Statuii Libertății, cerând desființarea agenției guvernamentale americane care se ocupă cu identificarea și deportarea imigranților ilegali.

Inițial, membrii mișcării au negat că ar avea vreo legătură cu Therese Patricia Okoumou, însă au admis că aceasta a participat la protestul lor, însă nu știau că voia să escaladeze monumentul.

Citeşte şi: Lech Walesa se alătură protestatarilor din Polonia

Administraţia de la Washington este criticată dur pentru că a separat copiii imigranţilor de părinţi la frontiera cu Mexicul. Autorităţile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranţii care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferaţi în centre speciale.

În ultimele săptămâni, peste 2.000 de copii au fost despărțiți de părinții imigranți deoarece autorităţile au intensificat procedurile de inculpare a imigranţilor intraţi ilegal în SUA.

În urma criticilor, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat săptămâna trecută o ordonanţă executivă prin care se va evita separarea copiilor de părinţii imigranţi.