DISTRIBUIȚI
Palestine Monitor

O femeie palestiniană suspectată că încerca să atace cu un vehicul militari israelieni a fost împuşcată mortal, luni, într-un incident produs în Cisiordania, informează site-ul Ynetnews.com, informează mediafax.

Armata israeliană susţine că o femeie a refuzat să oprească la semnalele militarilor israelieni, „accelerând spre aceştia”, astfel că au deschis focul spre vehicul, într-un incident produs în localitatea palestiniană Beitunia, în Cisiordania.


Citește și : Exporturile de cereale ucrainene au scăzut anul acesta cu 30,6%

Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene a confirmat moartea unei femei în vârstă de 19 ani. O altă persoană aflată în autoturismul suspect a fost rănită şi transportată la Centrul medical Shaare Zedek din Ierusalim.

Autorităţile militare israeliene vor ancheta circumstanţele producerii incidentului pentru a stabili dacă femeia chiar a încercat să comită un atac asupra militarilor şi dacă riposta a fost adecvată.

Incidentul intervine după o serie de raiduri militare antiteroriste efectuate în cursul nopţii de duminică spre luni în mai multe zone din Cisiordania.

Citește și : Liderul suprem al talibanilor aflaţi la putere în Afganistan ordonă implementarea deplină a legii islamice

Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni s-au amplificat în ultimul an. În ultimele luni, militanţi islamişti au atacat de nenumărate ori posturi militare israeliene din Cisiordania, pe fondul furiei privind prezenţa israeliană şi activităţile de colonizare. De asemenea, la începutul anului au avut loc o serie de atacuri în Israel, soldate cu zeci de morţi şi răniţi.