DISTRIBUIȚI
Romania libera

Rezerva Federală din SUA (Fed) a decis, marţi, reducerea cu 0,5% a ratei dobânzii de politică monetară, în cadrul măsurilor de contracarare a efectelor negative pe care epidemia de coronavirus le are asupra macroeconomiei, scrie mediafax.

Comisia Federală a Pieţelor Deschise, un organism din cadrul Rezervelor Federale (Fed), a dispus în unanimitate, în cursul unei reuniuni speciale, diminuarea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5%, de la intervalul 1,5-1,75% la 1,0- 1,25%, informează agenţiile de presă Bloomberg şi Reuters.


Citește și : ONU cere UE să asigure mai mult sprijin Greciei în faţa valului de migranţi şi refugiaţi

„Epidemia de coronavirus generează riscuri asupra activităţilor economice. În contextul acestor riscuri şi pentru a susţine atingerea nivelului ocupaţional maxim şi a obiectivelor privind stabilitatea preţurilor, Comisia Federală a Pieţelor Deschise a decis astăzi reducerea dobânzii fondurilor federale cu 0,5%”, a comunicat Fed.

„Bazele economiei Statelor Unite rămân puternice”, subliniază Rezervele Federale.

Citește și : Trump acceptă propunerea lui Putin privind o reuniune a Consiliului de Securitate ONU

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri reducerea dobânzii de politică monetară, pentru stimularea activităţilor economice.