DISTRIBUIȚI
Romania libera

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare a dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de reducere şi stabilizare a inflaţiei, într-un context internaţional instabil, informează mediafax.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a anunţat majorarea dobânzii de referinţă cu 0,25%, până la intervalul 4,5%-4,75%.


Citește și : Franţa va furniza Ucrainei 12 tunuri Caesar suplimentare

„Indicatorii recenţi arată creşteri modeste ale consumului şi producţiei. Ritmul creării de locuri de muncă a fost solid în ultimele luni, iar rata şomajului a rămas scăzută. Inflaţia a scăzut într-o oarecare măsură, dar rămâne la un nivel ridicat. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei cauzează dificultăţi uriaşe la nivel uman şi economic şi contribuie la o stare de incertitudine ridicată la nivel global. Comitetul Federal al Pieţelor Deschise este foarte atent la riscurile inflaţioniste”, anunţă Rezerva Federală.

Rezerva Federală a reiterat că încearcă să obţină un „grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen lung”. „Pentru susţinerea acestor obiective, Comitetul a decis majorarea dobânzii fondurilor federale la intervalul 4,5%-4,75%. Comitetul anticipează că va fi necesară continuarea majorărilor dobânzilor pentru a atinge o poziţie de politică monetară suficient de restrictivă astfel încât să permită revenirea inflaţiei la nivelul de 2% în timp”, subliniază Rezerva Federală.

Citește și : Rusia şi SUA au reluat contactele asupra controlului armamentelor