DISTRIBUIȚI

O alianţă de combatanţi kurzi şi arabi susţinută de Washington a anunţat marţi că a recucerit spitalul din Raqqa, una dintre ultimele redute ale grupării Stat Islamic (SI) în acest oraş din nordul Siriei, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Spitalul naţional a fost eliberat (…), 22 de combatanţi străini au fost ucişi’, au anunţat pe site-ul lor Forţele Democrate Siriene (FDS), care au precizat că ‘luptele continuă (…) lângă stadion’, aflat încă în mâinile jihadiştilor.


Citeşte şi: Mesageria Telegram, amendată de justiţia rusă din cauză că refuză să coopereze cu serviciile de informații

Fostul fief principal al SI în Siria a devenit ‘simbolul’ celor mai grave atrocităţi comise de organizaţia jihadistă, care ar fi planificat de aici atentate ce au lovit mai multe ţări în ultimii ani, inclusiv în Europa.

Susţinute de lovituri aeriene ale coaliţiei conduse de Washington, FDS au intrat în oraş în iunie şi au recucerit treptat cea mai mare parte a acestuia.

În ultimele zile, în virtutea unui acord negociat de responsabili locali şi reprezentanţi tribali, ultimii civili prinşi în capcana luptelor în acest oraş au putut fi evacuaţi, iar jihadiştii sirieni au fost autorizaţi să părăsească Raqqa, potrivit FDS.

Citeşte şi: Justiţia spaniolă a dispus ARESTAREA a doi lideri separatişti catalani

Duminică, un purtător de cuvânt al acestei alianţei antijihadiste dădea asigurări că până la 300 de jihadişti străini s-ar fi aflat încă în centrul Raqqa, unii dintre ei cu familiile lor. Aceştia nu au fost autorizaţi să părăsească oraşul.

Luni seara, FDS a anunţat că a ‘eliberat în totalitate’ rondul de trist renume Al-Naim, unde SI efectua execuţii când stăpânea încă oraşul.