DISTRIBUIȚI
Twitter

Forţele Democratice Siriene (FDS) sprijinite de Washington au anunţat marţi că au arestat mai mulţi jihadişti implicaţi în atacul de la Minbej din nordul Siriei, cel mai ucigaş împotriva trupelor americane de la desfăşurarea lor în 2014 în ţara aflată în război, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

La 16 ianuarie, un atac sinucigaş a făcut 19 morţi, dintre care patru americani, la Minbej. Atentatul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic (SI).


Citește și : Bulgaria: Atitudinea publică faţă de NATO este nuanţată, dar ideea ieşirii respinsă(director Gallup International)

Americanii ucişi erau doi militari, un angajat civil al Departamentului Apărării şi un angajat al unui subcontractant al Pentagonului.

Înainte de aceasta, Departamentul Apărării al SUA nu a raportat decât două decese de americani ucişi pe teren în Siria, în incidente separate.

Un purtător de cuvânt al FDS, alianţa arabo-kurdă sprijinită de o coaliţie internaţională, a anunţat marţi arestările în legătură cu atentatul.

„Un grup de persoane suspectate de a fi implicate în atentatul cu bombă din 16 ianuarie la Minbej care a ucis mai mulţi militari americani şi ai FDS au fost capturate după o monitorizare a forţelor noastre”, a scris Mustafa Bali pe Twitter.

Aceste declaraţii intervin în momentul când FDS luptă împotriva jihadiştilor în ultima enclavă a SI în satul Baghouz, la graniţa de est a Siriei.

Citește și : Algeria: Preşedintele Bouteflika va transmite puterea în mod ‘transparent’ (ministrul de externe)

Duminică, FDS au anunţat capturarea în timpul unor „operaţiuni speciale” a circa 520 de combatanţi ai SI începând din ianuarie.

Aproximativ 5.000 de jihadişti care au fugit din ultima lor redută au fost de asemenea arestaţi de FDS în aceeaşi perioadă.