DISTRIBUIȚI
Military Times

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a arestat miercuri un veteran din Forţele navale americane, suspect în ancheta privind coletele suspecte trimise unor oficiali americani de rang înalt şi care conţineau o substanţă asemănătoare ricinei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

William Clyde Allen III (39 de ani) a fost arestat la locuinţa sa din Logan, oraş situat la 100 de km nord de Salt Lake City, reşedinţa statului Utah, şi va fi pus sub acuzare vineri, a declarat Melodie Rydalch, purtătoare de cuvânt a procurorului general al SUA.


Citeşte şi: Elena Udrea şi Alina Bică au fost ARESTATE în Costa Rica

Allen este anchetat pentru scrisorile adresate unor oficiali din Pentagon şi preşedintelui Donald Trump, conform unei surse apropiate acestui dosar.

O reprezentantă a Pentagonului a afirmat că testele au arătat că alerta de marţi a fost provocată de seminţe de ricin, din care provine ricina.

Cel puţin două colete suspecte destinate secretarului apărării James Mattis şi amiralului John Richardson, şeful marinei americane, au fost interceptate luni într-un centru de triere din apropierea Pentagonului. Un alt ‘plic suspect’, trimis preşedintelui american Donald Trump la 1 octombrie, a fost de asemenea interceptat. ‘Plicul nu a intrat în Casa Albă’, potrivit Secret Service, serviciul de protecţie a personalităţilor politice din SUA, care nu a detaliat ce conţinea acesta.

Ricina este una dintre cele mai toxice substanţe de origine vegetală, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura, putând cauza decesul în 36-72 de ore de la expunerea la o cantitate cât o gămălie de ac. Este o substanţă mortală dacă este ingerată, inhalată sau injectată şi împotriva căreia nu există un antidot. 

Citeşte şi: Schimb de focuri în Carolina de Sud: Un poliţist a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi de gloanţe – VIDEO