DISTRIBUIȚI
Washington Examiner

Investigația FBI privind ingerințele electorale ruse s-a concentrat inițial asupra a patru cetățeni americani, scopul fiind acela de a afla dacă aceștia aveau legătură cu imixtiunile Moscovei în scrutinul prezidențial din 2016, a declarat James Comey, fost director al FBI, în Congresul SUA, scrie Mediafax.

Comey, care a fost audiat vineri în Comisia Juridică a Camerei Reprezentanților, nu a dezvăluit identitatea cetățenilor americani vizați de anchetă, însă a precizat că Donald Trump nu se numără printre aceștia, potrivit The Associated Press.


Citește și : Protestele ”vestelor galbene” s-au extins în Belgia: Arestări, uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă la Bruxelles

„Am inițiat investigații vizând patru americani pentru a vedea dacă exista vreo legătură între ei şi eforturile Rusiei de a interveni”, a declarat Comey, potrivit transcriptului audierii, ce a fost publicat sâmbătă.

Comey a fost audiat de această comisie în cadrul anchetei privind acțiunile FBI în cursul campaniei electorale din 2016, când instituția a recomandat împotriva inculpării candidatei democrate Hillary Clinton și a demarat o investigație privind ingerințele electorale ruse.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigaţiile în acest caz.

Citește și : „Vestele galbene”: Preşedintele Emmanuel Macron, aşteptat să anunţe noi măsuri pentru ieşirea din criză

Donald Trump, preşedintele SUA, este suspectat că i-a cerut în februarie 2017 directorului FBI James Comey să oprească investigaţia care viza contactele fostului consilier pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn cu oficiali ruşi.

James Comey a fost demis de Donald Trump în mai 2017.