DISTRIBUIȚI

Statele Unite au confiscat 92 de nume de domeniu utilizate de Iran, patru dintre ele fiind folosite de site-uri de ştiri în limba engleză, a anunţat miercuri Departamentul de Justiţie american, potrivit AFP și agerpres.

Site-urile au fost identificate cu ajutorul unor informaţii provenite de la Google, apoi cu sprijinul reţelelor de socializare Twitter şi Facebook, a adăugat Departamentul de Justiţie.


Vezi și: Kamala Harris și Mike Pence au făcut SHOW pe gustul americanilor – VIDEO

Patru dintre aceste site-uri, cu numele de domeniu ‘newsstand7.com’, ‘usjournal.net’, ‘usjournal.us’ şi ‘twtoday.net’, erau „operate de sau în contul” Gardienilor Revoluţiei, cu scopul de a influenţa politica internă şi internaţională a SUA, a precizat Departamentul de Justiţie.

Printre celelalte 88 de nume de domeniu se numără de asemenea site-uri de informare care vizează „difuzarea propagandei iraniene” cu destinaţia Europa de Vest, Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est.

Vizitatorii care accesau miercuri respectivele site-uri vedeau un mesaj care anunţa că „aceste domenii au fost confiscate de Biroul Federal de Investigaţie (FBI)”.

Citește și: Donald Trump a revenit în Biroul Oval

„Vom continua să folosim toate instrumentele aflate la dispoziţia noastră pentru a împiedica orice utilizare rău intenţionată de către guvernul iranian a vreunei companii sau a reţelelor de socializare americane cu scopul de a difuza propagandă, încercând să influenţeze publicul american şi să semene dezordine”, a declarat secretarul adjunct de Justiţie, John Demers.

„Organismele care difuzează informaţii false au devenit noul mijloc de a răspândi dezinformare de către statele autoritare care continuă să încerce să ne submineze democraţia”, a adăugat el.