DISTRIBUIȚI
AP

Vaccinarea merge mai greu decât era plănuit în SUA, iar doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, spune că este nevoie de mai multe resurse. În SUA sunt peste 20 de milioane de persoane infectate, informează mediafax.

Cursa pentru vaccinarea a milioane de americani începe mai greu decât a fost plănuit, iar numărul de cazuri continuă să crească. Autorităţile se străduiesc să facă planuri pentru administrarea vaccniurilor, ceea ce nu este uşor pentru că spitalele au abordări diferite şi departamentele de stat din domeniul sănătăţii sunt subfinanţate şi suprasolicitate.


Citește și : Bilanţul armatei israeliene în 2020: 50 de ţinte lovite ‘împotriva frontului sirian’ şi 300 în Gaza

„Cred că ar fi mai bine să acorde mai multe resurse şi să lucrăm în tandem cu ei. Nu vrem să ne facă treaba, dar vrem să ne ajute cu adevărat, să ne ofere mai multe resurse”, spune dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase.

Multe state nu şi-au îndeplinit obiectivele de vaccinare. În plus, multe state nu au bani pentru a angaja personal sau pentru a plăti ore suplimentare.

De asemenea, echipamentul necesar pentru menţinerea temperaturii scăzute a vaccinurilor complică distribuţia acestora.

Citește și : Franţa a efectuat peste trei milioane de teste pentru diagnosticarea coronavirusului în săptămâna Crăciunului