DISTRIBUIȚI

Cel mai important expert în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci, definește rezultatele medicamentului Merck „impresionante”. Medicamentul duce la o reducere rapidă a COVID-19 , informează mediafax.

Consilierul științific al Casei Albe, Anthony Fauci, a spus, într-un interviu acordat CNN, că rezultatele medicamentului Merck sunt „impresionante”.


Citește și : Peter Szijjarto oferă ajutorul Ungariei, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa

„Scade probabilitatea spitalizării sau a decesului la persoanele care iau medicamentul când sunt infectate pentru prima dată”, a spus Fauci.

Apoi, expertul a adăugat: „Știți cum să reduceți riscul cu 100%? În primul rând, nu vă infectați deloc”.

Compania farmaceutică Merck a anunţat recent că medicamentul experimental antiviral molnupiravir pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Bio a arătat o reducere rapidă a virusului.

Constatările studiului, care arată o scădere rapidă a virusului în rândul persoanelor cu COVID-19 timpuriu, tratate cu molnupiravir, sunt promiţătoare, spunea William Fischer, profesor asociat de medicină la Universitatea din Carolina de Nord.

Citește și : Viktor Orban: Europa Centrală trebuie să aibă o mai mare influenţă în elaborarea politicilor UE

Antiviralul este testat în fazele 2/3, care urmează să fie finalizate în luna mai.

Merck a decis să se concentreze asupra terapiei, după ce cele două vaccinuri COVID-19 pe care le-a dezvoltat nu au reuşit să genereze răspunsurile imune dorite, determinând compania să abandoneze programul în ianuarie.